Δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
▪ Σπουδές στη Νομική Σχολή του Regensburg στη Γερμανία
▪ Διδακτορική διατριβή (Dr. jur) στη Νομική Σχολή του Ανοβέρου στη Γερμανία
▪ Διαδασκαλία του Δικαίου των Συμβάσεων και του Δικαίου Ανταγωνισμού στη Νομική Σχολή του Ανοβέρου στη Γερμανία
▪ Προϋπηρεσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Υπουργείο Εξωτερικών ως Διευθυντής γραφείου Υπουργο.
▪ Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δικαίου της Ενέργειας

Ο Σταύρος Κιτσάκης εξειδικεύεται στο εταιρικό δίκαιο, το δίκαιο των εμπορικών συμβάσεων, το δίκαιο ανταγωνισμού και το ρυθμιστικό δίκαιο/δίκαιο της ενέργειας.

Στο πεδίο του δικαίου της ενέργειας ως στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. στο παρελθόν απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία πάνω σε θέματα ενεργειακών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ έχει γνωμοδοτήσει και σε θέματα φυσικού αερίου. Πρόσφατα χειρίστηκε με επιτυχία ως δικηγόρος σε υπόθεση με αντικείμενο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αφορούσε τις συναλλακτικές σχέσεις των παικτών της χονδρικής αγοράς ενέργειας.

Στο πεδίο του δικαίου ανταγωνισμού έχει γνωμοδοτήσει πάνω σε υποθέσεις καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης και απελευθέρωσης των ενεργειακών και λιμενικών αγορών, ενώ εκπροσωπεί πελάτες του ενώπιον τόσο της ελληνικής όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με διεθνή δικηγορικά γραφεία.

Επίσης παράσχει συμβουλή σε θέματα εταιρικής χρηματοδότησης, ειδικότερα έκδοσης ομολογιακών δανείων ενώ έχει αρκετή εμπειρία στον τομέα συγχωνεύσεων & εξαγορών, όπου πρόσφατα υπήρξε μέλος της ομάδας που έφερε σε πέρας μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις στην ελληνική αγορά.

Στο πεδίο των εμπορικών συμβάσεων έχει χειριστεί υποθέσεις τραπεζικής εξασφάλισης διεθνών μεταφορών, εμπορικής διανομής και αντιπροσωπίας.

Οι δημοσιεύσεις του σε επιστημονικά περιοδικά και οι ομιλίες του σε επιστημονικά συνέδρια περιλαμβάνουν ένα ευρύ πεδίο θεμάτων, από το εμπορικό και εταιρικό δίκαιο, το δίκαιο των συμβάσεων έως θέματα θεωρίας του δικαίου και ευρωπαϊκού δικαίου.

Στοιχεία

ΌνομαΣταύρος Κιτσάκης
ΔιεύθυνσηΠινδάρου 13, 10673, Αθήνα, Ελλάδα
Τηλέφωνο+30 210 3641378